Gelijkmoedigheid in een onzekere wereld

July 28 - August 1, 2024
Cadzand, Nederland

Please join us!

Email us about program
July 28 - August 1, 2024
Cadzand, Nederland

Please join us!

Gelijkmoedigheid is een hartskwaliteit die ons in staat stelt het leven ten volle te omarmen te midden van de voortdurende stroom van de wereld. Tijdens deze retraite cultiveren we een vriendelijk bewustzijn van verandering, zowel bij onszelf als in onze omgeving. Ondersteund door de Insight Dialogue-richtlijnen zullen we manieren onderzoeken om onszelf te verankeren te midden van veranderingen, en deze te omarmen als een standvastige metgezel op onze reis.

Ook als we regelmatig mediteren kan het omgaan met de veranderingen in de wereld en in het leven uitdagend zijn. De Boeddha adviseerde ons om, bij wat er ook gebeurt, onze geest zo wijds als de hemel te laten zijn en zo ruim als de zee.

Wat betekent dit en hoe kunnen we dit ontwikkelen? In deze retraite gaan we dit gezamenlijk verkennen met Insight Dialogue.

Insight Dialogue brengt meditatief bewustzijn, de wijsheidsleer van de Boeddha en de kracht van relatie samen om inzicht te geven in de aard, bron en bevrijding van menselijk lijden.
De retraite wordt gehouden in Sociale Stilte, we verkennen het thema terwijl we luisteren en spreken vanuit de stilte. Er zullen periodes zijn van stilte meditatie, mindful bewegen en van meditatie-in-dialoog. Ook zal er ruimte zijn om buiten in de natuur te zijn.

De retraite is geschikt voor iedereen met en zonder eerdere ervaring met Insight Dialogue.