Het mindfulle pad van ontwaken

Email us about program

Contact met onszelf (en samadhi) als leidraad van ontwaken

Stille meditatie, zittend of lopend, is zo belangrijk en behulpzaam om in contact te komen met onszelf en steeds beter te realiseren wat behulpzaam is voor onszelf en wat niet. De kalmte en opmerkzaamheid die we ontwikkelen in stilte is echter vaak snel weg als we in contact gaan met anderen. Hoe mooi zou het zijn als we de kalmte kunnen meenemen? Interpersoonlijk contact kan een bron zijn van plezier, maar zeker ook van spanning en stress.

Wanneer we in contact treden met anderen, gebeurt er van alles en het gebeurt razendsnel. Overtuigingen over onszelf en de ander komen op, er zijn allerlei gevoelens, we vangen haast onmerkbare signalen op en kunnen verdwaald raken in de interpretatie ervan.

Met Insight Dialogue als basis krijgen we een beoefening die ons in de gezamenlijkheid niet alleen diepe inzichten kan brengen, maar die ons ook helpt om mindful te kunnen zijn in het dagelijkse leven met anderen!

Geschikt voor mensen met enige meditatie ervaring

Contact met onszelf (samadhi) als leidraad voor ontwaken
De vierde ID oefendag gaat over de toewijding aan de oefening. De toewijding aan opmerkzaamheid helpt ons. De kalmte geeft ons de mogelijkheid steeds opnieuw in vriendelijkheid en veiligheid contact met onszelf en met elkaar maken. In stilte en in contemplatie creëren we de ruimte om onszelf in het moment te ervaren, in verbinding en in liefdevolle wijsheid. We zullen oefenen met alle Insight Dialogue richtlijnen.