Online introductiecursus Insight Dialogue

Email us about program

Op dinsdag 4 mei start de volgende online introductiecursus Insight Dialogue  (ID) in het Nederlands. Insight Dialogue is een vorm van meditatie-in-interactie.  Door te mediteren terwijl we in interactie zijn met anderen wordt het  makkelijker om opmerkzaam te zijn in het leven van alledag. Ook ontwikkelen  zich allerlei inzichten die vreugde, verdieping en bevrijding kunnen brengen.  Met Insight Dialogue cultiveren we meditatieve kwaliteiten, ontwikkelen we  meditatie-in-relatie en contempleren we gezamenlijk over onderwerpen uit de  Dhamma (de lessen van de Boeddha). Deze drie kernelementen vormen samen  met de richtlijnen – of meditatie-instructies – de inhoud van het programma.  De richtlijnen van ID gaan over pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op  verandering, aandachtig luisteren en waarachtig spreken.

We ontmoeten elkaar gedurende acht achtereenvolgende weken online. Elke  week wordt uitleg en instructie gegeven over een meditatierichtlijn, die we  vervolgens oefenen en direct ervaren middels een dialoog over een bepaald  onderwerp.

Voorwaarden voor deelname 

Om deel te kunnen nemen is enige meditatie-ervaring vereist. Dit kan ervaring  zijn met inzichtmeditatie (vipassana), mindfulness, dzogchen of andere  methoden. Dit kan ervaring zijn door een regelmatige beoefening, cursussen of  retraites. Mensen die ID al kennen zijn ook welkom. We vragen je om je te  verbinden aan alle acht bijeenkomsten. Mocht dat door omstandigheden echt  niet kunnen, neem dan svp vooraf contact met ons op  (NLinsightdialogue@gmail.com).

Beperkte ruimte 

Door de aard van de online oefening is er een maximum aantal deelnemers.  Inschrijving vindt plaats op basis van wie het eerst komt. Na je aanmelding  ontvang je informatie over het video chat programma Zoom en een aantal  dagen voor start van de cursus een link naar de online meditatieruimte. Dit  wijst zich vanzelf, maar als je hierin ondersteuning nodig hebt, helpen we je  graag.